dissabte, 30 de juliol del 2011

EL PERQUÈ DEL NOSTRE VOT CONTRARI A LA MOCIÓ DE CENSURA


PSM-Entesa havia demanat un acord entre dos dels tres partits més votats per tal d’aconseguir un acord estable per al municipi de Capdepera, però això no significa que estiguem d’acord amb la forma com s’ha produït l’acord UCAP-PSOE i la manera com comença tot plegat.
Tal i com ja hem fet en algun comunicat recent, volem explicar el motiu del nostre vot contrari a la moció de censura que avui se vota. De l’acord que ens presenten UCAP i PSOE tan sols coneixem la part corresponent al repartiment de càrrecs i cadires, però no sabem res d’allò que volen fer per aquest poble ni en matèria turística, ni en economia, ni en cultura, ni en joventut ni en participació ciutadana… Per tant, com que no sabem res de res, el més lògic i normal és que ens oposem a aquesta proposta.
Tot i les evidents diferències que hi ha entre PSM i PP, de tots conegudes, el més cert és que no sabem quines diferències hi haurà entre un govern UCAP-PSOE i l’actual del PP, no sabem què es farà de diferent. La veritat és que no esperam massa cosa d’aquest govern PSOE-UCAP, perquè  avui se formalitza a Capdepera un pacte de centre-dreta. En aquesta legislatura les polítiques d’esquerres i progressistes estaran a l’oposició, i com que aquestes polítiques progressistes no estaran representades a l’equip de govern hem de dir que la nostra oposició es farà des de l’esquerra, mirant que aquestes polítiques no siguin oblidades per l’equip de govern que avui comença a fer feina.
No entrarem a valorar si aquesta moció de censura compta amb l’aprovació popular, tal i com s’ha comentat en les darreres setmanes, i si en el cas  que fos sotmesa demà mateix a un referèndum obtindria una majoria de suports entre la ciutadania. El cert és que aquesta moció s’ha dut a terme en base a la legalitat vigent i a les normes aprovades democràticament i per tant s’ha d’acceptar, com no podria ser d’altra manera.
La nostra oposició serà constructiva. En qüestions econòmiques no serem especialment durs, atesa l’actual conjuntura i en vista de tot el problema de devolució de les taxes mal recaptades, un assumpte del qual n’haurem de parlar prest. Ens conformam que s’arribi a final de legislatura havent pogut pagar les nòmines als treballadors de l’ajuntament sense necessitat de fer retallades importants en els serveis bàsics que s’ofereixen als ciutadans. Serà molt difícil, però si al final s’aconsegueix vos donam l’enhorabona per avançat.
Ja sabeu quin model de poble vol el PSM en temes com la cultura, el turisme o la participació ciutadana, entre d’altres. Si, tot i la situació econòmica, aquest nou govern dóna passes cap a aquest model que vol el PSM-Entesa, ens tendreu al vostre costat i col·laborant. En canvi, si les decisions que es prenguin s’allunyen d’aquest model, o si observam que es governa amb sectarisme i per a uns pocs, ens tendreu damunt com a pitjallides.
Finalment, només ens resta dir que vos desitjam sort, no una sort política de cara a les properes eleccions, sinó sort en la gestió. Perquè si no teniu sort ens fa por que aquest ajuntament s’enfonsi en el caos més absolut i, en conseqüència, es vegi afectada la qualitat de vida dels ciutadans d’aquest municipi, inclosos aquells que varen votar PSM-Entesa.
Per tant, vos requerim perquè vos poseu a fer feina, que la faceu amb transparència, i vos desitjam sort en la gestió. 


PSM-Entesa de Capdepera i Cala Rajada

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada