dilluns, 29 de juny del 2009

EL PERQUÈ D'AQUEST BLOG



Les agrupacions locals dels partits polítics, excepte honrosos casos, pareix que segueixen un patró comú: una gran activitat i comunicació amb els simpatitzants al llarg dels mesos anteriors a unes eleccions, sobretot si són municipals, i una llarga “becada” la resta del temps. La coalició PSM-Entesa de Capdepera i Cala Rajada no n’és una excepció, i fent balanç dels dos anys transcorreguts des de les eleccions municipals ens vàrem adonar que no havíem editat un sol Estropeig per informar les bases. La nostra activitat s’havia limitat a reunions periòdiques amb l’assistència del nucli més fidel i constant de sempre, centrades bàsicament a donar suport a Mateu Garau, el nostre regidor a l’equip de govern de l’Ajuntament. En definitiva, sembla que teníem més contacte amb els simpatitzants quan estàvem a l’oposició que ara que governam, com si les tasques de govern ens hagin tengut absorts totalment.

I el cert és que una de les solucions a la “becada” comunicativa la teníem més a l’abast que mai: les noves tecnologies, i més concretament la xarxa de xarxes. No som els primers ni els darrers d’abandonar el paper per llançar-nos al món d’internet. Els avantatges són innumerables però n’hi ha un que destaca especialment: la immediatesa, la possibilitat de comunicar a diari el què hem fet i alhora rebre l’opinió de la gent de forma instantània.

El que pretenem amb aquest blog és, en primer lloc, informar. Perseguim donar a conèixer, a la gent del municipi, la tasca que ha duit i durà a terme en Mateu Garau al front del Patronat del Castell i de la Regidoria d’Obres, Vies i Manteniment. Podria parèixer una mica petulant dir que aquesta tasca ha estat fins ara molt positiva, però sembla que aquesta percepció no tan sols la tenim els seguidors més entusiastes de la coalició PSM-Entesa, sinó que comença a ser compartida per una bona part de la ciutadania. Tots confiàvem en en Mateu, i aquest no ens ha decebut. Els valors i principis que guien la seva feina són els mateixos que sempre han fonamentat l’actuació de la gent de l’esquerra nacionalista des de que vàrem entrar a l’Ajuntament l’any 1991: capacitat de feina il·limitada, honestedat, coherència, diàleg, estabilitat i servei a la gent.

En tot cas, som plenament conscients que l’aventura de governar està plena d’entrebancs i de problemes, per tant, és possible que alguna cosa no hagi sortit tan bé com hauríem volgut, ni a gust de tothom. Si és el cas, aquí teniu l’eina per fer arribar també les vostres crítiques –valorarem sobretot les que siguin constructives i vulguin obrir possibilitats de millora- i els suggeriments de tot tipus que ens vulgueu fer arribar, tant si tenen a veure amb la nostra àrea de govern com si fan referència a altres qüestions.

Però també pretenem que aquest espai es converteixi en un centre de debat i opinió sobre tots aquelles qüestions d’interès per a la gent que ens segueix: política, cultura, patrimoni, medi ambient, esdeveniments internacionals, etc. Sempre s’ha acusat l’esquerra nacionalista de ser una mica idealista i utòpica, de no tenir els peus a terra i d’estar més a prop de la filosofia que de la política. Idò bé, amb aquest espai volem demostrar que també sabem fer política i resoldre els problemes dels ciutadans, sense oblidar les funcions de for de debat i opinió que volem reservar per a aquesta eina de comunicació.

No calen presentacions, qui més qui manco ens coneix i, per tant, sabeu què pensam. De part vostra n’esperam opinions divergents, com no podria ser d’altra manera, perquè això de la democràcia ens agrada molt i no ens fa gens d’il·lusió una societat monolítica, aixoplugada sota el paraigua d’un pensament únic.

Insistim que tots estau convidats a participar, tant si sou simpatitzants com si no ho sou. Ho podeu fer penjant els vostres comentaris als articles i notícies que es vagin publicant, però també podeu ser protagonistes directes de la iniciativa amb els vostres propis articles i escrits, que podeu enviar a estropeig@gmail.com. Ens prenem molt seriosament la llibertat d’expressió, faltaria més, inclús aquella que ideològicament no compartim. No cal dir, no obstant, que posam el límit en el respecte a la dignitat i honor de les persones i als seus drets fonamentals.

Així, donam el “sus” a aquesta iniciativa, tot esperant que es converteixi en un referent polític i cultural de la xarxa, al nostre municipi.

Passau un bon estiu, i visca la terra!


Estropeig

5 comentaris:

  1. Això queda molt be, tos els nacionalistes del municipi esperàvem un lloc com aquest. Ànims a en Mateu i endavant.

    ResponElimina
  2. Venga va, al·lots i al·lotes, comencem a pensar i a escriure. Això pot ser un bon lloc pel debat. Ja era hora!

    ResponElimina
  3. M'agrada molt, aquesta iniciativa. No tot està perdut. Esper que ens trobem per aquest racó tots els qui estimam Mallorca, i Capdepera en particular.

    ResponElimina
  4. Benvingut sigui el blog. Animem-nos a deixar-hi els nostres comentaris i a tirar endavant un projecte nacionalista il·lusionat.

    ResponElimina
  5. Com bé diu l'escrit, crec que el blog ha de ser una eina molt important a l'hora de rebre aquelles opinions que, per distints motius, no ens arriben. Formam part d'un pacte de govern a Capdepera i necessitam, més que mai, les opinions, crítiques i suggeriments tant d'aquella gent que va confiar en nosaltres com dels que no hi confiaren. Com a regidor de l'Ajuntament no deixaré mai d'agrair totes aquestes opinions que ens faceu arribar a través de qualsevol mitjà i ara ja a través d'aquest blog.
    Mateu Garau Flaquer

    ResponElimina