dijous, 2 de juliol del 2009

UN BLOG PER A LA UNITAT I LA DIGNITAT



Ja tenim blog, ja tenim una de les eines més vàlides, barates i efectives de aquesta nova era de la comunicació. És per això, que des dels grups que pretenem fer arribar o fer que ens arribin notícies, opinions i debats sobre la política local o, per què no, sobre política d’àmbit més general, ens aferram a aquesta mitjà que, ben segur, ens aproparà molt més, tant amb les idees com amb les persones.

Estropeig ja vos ha presentat aquesta eina, ja ens ha dit per què la volem i ja vos a convidat a tots a participar-hi, dient el que vulgueu sobre les qüestions que més vos interessin o vos preocupin. Però jo vull incidir sobre un altre aspecte pel qual crec que hauria d’apostar aquest blog: la lluita per la unitat del nacionalisme a nivell de les illes i aquí, al nostre municipi; per la unitat dels grups polítics, independents o no, i de les persones que a títol individual pensin que la política no és només cosa de dos, i que a part del PSOE i el PP també podem aconseguir ser molts i forts; la lluita dels que ens volem posar d’acord en les qüestions que ens uneixen (que són moltes) i volem deixar de banda els aspectes en els quals podem tenir divergències i, sobretot, que els podem plantar cara i deixar de ser la comparsa que els acompanya, per no deixar que el poble sigui governat per uns o els altres.

Els números ho diuen tot, i encara que en política dos més dos no tenen perquè ser quatre, la unitat sempre és una aposta per a la suma, tant d’esforços com d’idees i persones i, per què no, també de vots. Els darrers anys han estat molt convulsos per a aquesta desitjada unitat, en comptes d’anar endavant hem anat enrere, hi ha hagut escissions i bregues dins les files del nacionalisme, però també hi ha hagut lladres i pocavergonyes en altres files. Tot plegat, ha fet que la figura del polític i dels partits polítics hagin sofert un descrèdit i una apatia general entre la ciutadania. A nivell local han sorgit encara més grups independents que, amb aquesta passa, han volgut demostrar que ja no depenen de cap partit; tot junt pinta un panorama disgregat i descoratjador . És per això que penso que Capdepera hauria d’apostar fort per la recuperació d’aquesta credibilitat perduda i per a la unitat.

Amb aquest nou blog tenim l’eina ideal, un blog que de moment representa la unió de dos partits (PSM i Entesa) però què hauria de lluitar perquè durant els gairebé dos anys que resten per a les noves eleccions locals i autonòmiques s’hi vagin sumant altres partits i tota la gent que a títol individual es pugui sentir identificada amb els valors que sempre hem defensat: els nostres trets nacionals i culturals, la lluita per una societat més justa i equilibrada i la defensa de la nostra terra, de la nostra natura. Estam convençuts que tots aquests valors són completament necessaris perquè la principal font d’ingressos, el turisme, continuï sent el motor de la nostra economia. Hom pot caure en el tòpic que el turisme i les esquerres no poden anar de la mà, plegats, però ser d’esquerres avui en dia ja no és una simple definició ideològica, és alguna cosa més. És una posició davant la vida, davant la societat, davant el pensament. Ser-ho implica exercitar el sentit dialèctic, la crítica i l’autocrítica, i desitjar transgredir la realitat per a millorar-la. És difícil entendre per què aquesta postura vital, que es converteix en una posició ideològica, pot servir com excusa per a canalitzar dogmatismes acrítics i maniqueismes simplistes.

Des de Capdepera, crec que tots els nacionalistes hauríem de voler ser la punta de llança en la dura batalla per la unitat del nacionalisme, en la dura batalla per la recuperació de la dignitat i el crèdit perdut. Hem de ser l’exemple a seguir, perquè molts creiem fermament amb la unitat i amb la dignitat. Vosaltres, els que ara estau davant la pantalla de l’ordinador, heu de ser els vertaders protagonistes d’aquesta nova etapa que es vol obrir. Sense vosaltres, aquesta tasca esdevindrà impossible.

Vos hi esperam. Tots junts ho aconseguirem.

Felip Esteva Castro

4 comentaris:

  1. Au idò, endavant. Coincideixo amb en Felip, no ens podem permetre més divisions doncs significa perdre terreny respecte dels dos grans partits centralistes. Hem de fer un esforç per incorporar tots aquells partits i forces que de qualque forma han destacat per la defensa de la nostra terra i la nostra llengua. Però també crec que aquesta unió no se pot fer a qualsevol preu, hem de marcar uns criteris i les hem de marcar ja.

    ResponElimina
  2. Com va recordar recentmen Iñigo Urkullu, president de l'Euzkadi Buru Batzar del Partit Nacionalista Basc, els partits centralistes estan jugant molt fort per tal d'anar difuminant la presència dels nacionalismes no espanyolistes. I si no mirau de què han estat capaços a Euskadi mateix. Per tant, fora manies, deixem a ca nostra les manies, perquè damunt la taula hi hem de posar tot el que ens uneix, i molt especialment la necessitat imperiosa de defensar el dret a ser qui som. Si no ho feim, ens passaran per damunt.

    ResponElimina
  3. Hem de fer feina per la unitat, però també per tot el demés. El país ho necessita i el municipi també.

    ResponElimina
  4. Bona iniciativa. Molts d'ànims, i no afluixeu...

    ResponElimina