diumenge, 13 de setembre del 2009

UNA VETLADA MOLT ANIMADA







El passat divendres, 11 de setembre, afiliats, simpatitzants i amics de la coalició PSM-Entesa de Capdepera i Cala Rajada ens vàrem reunir al gimnàs de s’Alzinar per sopar i fer balanç dels dos anys de legislatura transcorreguts. L’assistència, unes vuitanta persones, va ser tota una sorpresa, atès el desencís que pareix haver-se instal·lat en bona part dels ciutadans respecte de la política local.

Cal destacar en primer lloc l’exquisit menú que ens va preparar en Felip Esteva: croquetes casolanes de pollastre, mini volovants farcits de botifarró i paté, tàrtar de verdures amb salsa d’ametlla i salsa de tomàtiga agredolça, llampuga amb albergínies amb llet gratinades, i llet freda (detall d’en Xisco de Ca’n Patilla) amb ensaïmada. Tot un luxe que sense cap dubte varen saber apreciar els comensals.

Amb la panxa plena i en un ambient molt distès, es varen succeir els oportuns parlaments. El primer a intervenir va ser en Pere Fuster, Secretari d’Organització de l’agrupació, qui va fer un repàs als fets succeïts al llarg d’aquests dos anys des d’una perspectiva més política. En Pere va explicar la posició mantinguda pel PSM-Entesa davant les distintes situacions a les quals ha hagut de fer front l’equip de govern, posició basada en la l’estabilitat institucional alhora que crítica i exigent respecte d’aquelles decisions o comportaments amb els quals l’agrupació no ha estat d’acord. La veu discrepant, però, s’ha fet sentir en el marc de la Comissió de Seguiment del Pacte i en cap cas de forma cridanera o pensant en possibles rèdits polítics. Va acabar la seva intervenció animant els assistents a col·laborar amb la coalició per tal d’aconseguir uns bons resultats a les properes eleccions municipals.

Acte seguit va prendre la paraula el nostre regidor a l’Ajuntament de Capdepera, Mateu Garau, qui va repassar la gestió realitzada al capdavant de la regidoria d’Obres i Manteniment i del Patronat del Castell. En Mateu va assenyalar les mancances trobades en alguns aspectes com l’absència de serveis bàsics a algunes zones o barriades, que s’han intentat solucionar, però també va incidir en els avenços assolits en altres casos, com per exemple la instal.lació de xarxes de clavegueram en distintes zones, o les obres del Carrer Port. Tot i que encara li resten prop de dos anys per acabar d’executar moltes millores previstes al municipi, el cert és que hi ha una certa unanimitat a l’hora d’assenyalar en Mateu com un dels actius més feners i responsables de l’equip de govern.

I, finalment, en atenció a les peticions dels presents, va intervenir Gabriel Vicens, conseller de Mobilitat i Ordenació del Territori del Govern de les Illes Balears. El Conseller va anunciar que les obres del tren-tram des d’Artà a l’entrada de Manacor s’iniciaran pel gener o febrer de 2010. També va recordar que ja s’ha nomenat l’equip redactor que estudiarà les alternatives possibles perquè el tren arribi a Cala Rajada. En definitiva, l’arribada del tren per aquestes contrades pareix que és més a prop que mai. També varen assistir al sopar, en representació de les direccions de les dues formacions, Joan Verger del PSM, així com Gabriel Huguet i Mateu Crespí d’Entesa per Mallorca.

En resum, una magnifica vetlada que ha permès informar els simpatitzants de la tasca feta fins ara i de la que resta per fer, i que ha posat de manifest que, tot i els temps incerts que viu la vida política municipal, PSM-Entesa continua mantenint un grup estable i fidel d’amics.

Setembre de 2009.

16 comentaris:

  1. Enhorabona Sr Garau, és un exemple de bona tasca , meam si es contagia a algun dels que vengueren a sopar enlloc de fer crítica fàcil al cap Vermell. I al senyor Esteva que es deixi d'invents d'entesa que l'únic que fa es confondre i fer mal. No obstant reptesc feina feta i a Cala Rajada sr. Esteva: una puta oficina després de 700 snys amb tots els serveis i ni cas+ una sala multiusos de Primera divisió amb una unversió de 7 milions d'eurs: sala congressos, sala d'exposicions, super biblioteca, serveis ajuntament--->però què c ony voleu. Per favor : suport i més suport a la gestió que es va realitzant.Ara mateix hi ha més oposició dins el PSM que al PP. Gràcies i disculpau si he ofès a algú.

    ResponElimina
  2. Com ja vaig fer al sopar, vull donar les gràcies als assistents i a aquells que no pogueren venir però ens feren arribar els seves ganes. Però, sobretot, vull agrair les mostres de suport que, molts dels assistents i altres que no pogueren venir, m'han fet arribar per la feina que estam fent dins l'Ajuntament. Fets com aquests et donen molta confiança per continuar fent feina sobretot en moments delicats com els actuals

    Mateu Garau Flaquer

    ResponElimina
  3. Crec que hauríem de distingir la crítica a l'equip de govern de la que es pugui fer a en Mateu Garau. L'esquerra sempre ha demostrat capacitat d'autocrítica, cosa que no té per què ser dolenta; es tracta d'un exercici que la dreta no sap com es menja. Per tant, jo diria que no tot el que ha fet l'equip de govern ha estat perfecte. D'altra banda, però, pens que entre tots hauríem de mirar de vendre com un fet positiu la gran quantitat d'iniciatives que han tirat endavant en aquesta legislatura i reconèixer-les com un mèrit dels actuals responsables de la gestió municipal. I encara afegiria que, dins l'equip de govern, en Mateu Garau és el millor regidor i n'hem d'estar orgullosos. I també voldria recuperar les sigles del PSM com a vertader estendard del nacionalisme d'aquesta terra.

    ResponElimina
  4. Bones, una abraçada a tots/es. Del que llegit no esitc d'acord amb el comentari de Jaume Fuster. La crítica fàcil que es fa afecta no només a l'equip de govern sino també al nostre regidor Mateu Garau que tant bé ho fa.I també i és veritat aquesta és la diferència entre la dreta i nosaltres; ells defensen a mort la seva gestió i així pareixen millors gestors que els altres ( us imaginau que encaren estan defensant el Palma Arena!) i nosaltres ens tiram terra a sobre : realment absurd! Aquest equip de govern ha fet més en dos anys que els darrers 20. Només us record les inversions i les gestions realitzades: fins i tot han desbloquejat el problema GESA que s'havia bloquejat els darrers 10 anys! Més seny a l'hora de criticar i fer mal que això només afavoreix la dreta que representa en Preba i Cia. Qué els voleu per governar a la pròxima legislatura? Idò vius i orelles dretes!!!!! Una abraçada a tots .

    ResponElimina
  5. això és! Deixau de donar tanta canya que això desanima a n'en mateu ,que puc donar fe de la feinada que fa.No sé, a vegades me dona la sensació que dins el nacionalisme mallorquí algú fica mal per ... afavorir la dreta!.ânims Mateu vola i ser valent i conseqüent com ho has fet fins ara.

    ResponElimina
  6. Però, qui és que dóna tanta canya? Bona part de les crítiques que han aparegut ("Un grup de gabellins" i d'altres)no crec que siguin de gent pròxima al PSM ni de nacionalistes. Quant a l'anònim escriptor que diu que no està d'acord amb el meu comentari, jo diria que sí que hi està, en bona part, especialment quan diu "és veritat, aquesta és la diferència entre la dreta i nosaltres". Deia i dic que hem de saber vendre tot el que s'ha fet i es fa, però això no em posa una bena als ulls: algunes actituds de l'equip de govern no sempre han estat a l'alçada de les circumstàncies. I dit això, afegesc: de l'oposició només puc dir que em sembla una vergonya i que està molt per sota de l'equip de govern. Bé, en el fons crec que tots nosaltres ho tenim clar i que, més o menys crítics, tots treballam per veure el nacionalisme el més amunt possible. Ah, i una altra cosa: no es poden defensar les idees amb nom i llinatges? De què estau empegueïts, escriptors? Defensar el que es pensa, i fer-ho amb la paraula i amb arguments, no és res del que ens n'hàgim d'amagar. O sí?

    ResponElimina
  7. Molt bé Jaume! I si et dic que som na Catalina de Plaça. Ah! ja no et va bé així. Na Maria per sa cuina qui és ? la meva padrina . Au venga! fora coverbos. Al Cap vermell feis una crítica molt poc beneficiosa pels nostres i això és així. No ho entenc sincerament però és així.Sempre a la contra , canviau el xip o la feina del nostre Mateu no haurà servit per a res.
    Una abraçada.i coratge .

    ResponElimina
  8. A veure, que hi hagi pau. Entenc que el Cap Vermell ha de fer una tasca d'informació lluny de partidismes polítics, no els hi podem demanar que actuin com a portaveus de l'equip de govern parlant bé de tot el que fan. En qualsevol cas jo si que som dels que crec, tot i que s'han fet coses millorables a l'ajuntament, el cert és que determinats sectors de l'esquerra, i més concretament dins el nacionalisme, són autodestructius, res les hi va bé mai, sempre criticant passi el que passi.

    ResponElimina
  9. El que faria jo és aprofitar el Cap Vermell per enviar-hi cartes i opinions a favor tant de l'equip de govern com de la gestió d'en Mateu. És cert que al Cap Vermell surten opinions de gent crítica. Doncs el que estam a favor també hi hem de publicar coses parlant bé d'en Mateu i de l'equip de govern en general. Però això no ho podem fer els que estam al capdavant del PSM doncs cantaria un poc. Així que anim a contrarrestar les opinions negatives que surten al Cap Vermell amb altres positives.

    ResponElimina
  10. No sé com em teniu catalogat, però jo sóc militant del PSM des de fa massa anys com per haver dedonar segons quines explicacions. Però no mesclem ous amb caragols. "Cap Vermell" és un mitjà de comunicació obert a TOTHOM, i per tant, no fa censura prèvia mentre es mantenguin les formes. Jo sempre he signat les meves col·laboracions, que em sembla que és lo ètic, però no puc evitar que n'hi hagi que ho vulguin fer sota psudònim. çA mi què em contau, de na Maria per sa cuina? Que algú escrigui sense donar la cara, no m'agrada, però no hi puc fer res. S'acusa "Cap Vermell" de fer "crítica fàcil", segons un dels comentaristes. "Al Cap Vermell feis una crítica molt poc beneficiosa pels nostres", diu un altre. Repassau els "portalets" de "Cap Vermell", que és la veu del grup (força heterogeni, per cert), i veureu que la crítica que s'ha fet ha estat molt assenyada. El meu amor per les sigles del PSM no em convertirà en censor ni taparé la boca de ningú, si de mi depèn, per molt que vulgui criticar. Contracriticau, moveu-vos, treballau, escriviu a "Cap Vermell", feis alguna cosa pel nacionalisme, i no us equivoqueu d'enemic.

    ResponElimina
  11. Hola! Doncs així queda demostrat que determinats mitjans informatius no són de l'agrat del nacionalisme o part d'aquest a Capdepera. Que quedi clar, a mi personalment hi ha seccions del Cap Vermell prescindibles i que fan perdre l'essència de l'original . ses xafarderies sobren! Enhorabona Mateu.

    ResponElimina
  12. on és l'optimista d'Entesa? Crec que s'hauria de pronunciar.

    ResponElimina
  13. De veres que emprenya un poc això dels anònims.

    ResponElimina
  14. Amics del PSm, primer de tot enhorabona per l'estropeig digital i aquests marc de debat nacionalista a Capdepera. Segon gràcies per convidar-me al sopar (tot un encert)... i tercer enhorabona a Mateu Garau, ha aconseguit que parlin bé d'ell i de la seva tasca, fins i tot alguns regidors de l'oposició ( això si, en privat!). Endavant.
    Pel que fa a la "mini" pol·lemica amb el que diu el Cap Vermell o més exactament, el que critica el Cap Vermell... algú s'ho ha de fer mirar. Cap Vermell no és el butlletí del PSM-Entesa a Capdepera. Si hi ha "massa crítiques" que diguin la seva els qui valoren positivament el que fa l'equip de govern, que enviin cartes o notes donant la seva opinió. D'altra banda un company de Muro me deia que, llegint el Cap Vermell, Capdepera sembla el "país de les marevelles". Jo crec que no és per tant, però vaja... Jo també crec que les xafarderies de Cap Vermell, rompen amb la visió d'una revista seriosa (elitista i cultural, en deien) que tenia fins ara, i la fa més accesible a un determinat sector de la població. És lamentable que un toc d'humor aixequi tantes bòfegues.
    Els nacionalistes, els de veres no els de boca molla, s'haurien de fer creus: el fet que a Capdepera encara hi hagi una revista digital en català i que sigui el referent informatiu - inclús per a la gent castellano parlant- del municipi sembla un miracle de la mare de Déu de l'Esperança. Perdó crec que he fet un gra massa

    ResponElimina
  15. Bones, enhorabona per aquesta iniciativa. Crec que com a demòcrates que som i sempre que no es manqui el respecte cap els altres, ens hem de felicitar de crear un espai de debat i veure que no tot és blanc o negre i que els matissos són...infinits. Respecte l'anterior comentari ja me val:en positiu i valorant la tasca realitzada amb objectivitat però amb un plus: és que estam governant! Què bé!

    ResponElimina
  16. Un 10 per aquest blog. Enhorabona Mateu no afluixis.No podem deixar que la dreta més dreta de Mallorca ens governi.Ho feim força bé no deixem que l'autocrítica ens destrueixi.

    ResponElimina