dilluns, 21 de març del 2011

Estam preparats


Quan falten pocs mesos per finalitzar l’actual legislatura, és necessari que les formacions polítiques de Capdepera facem balanç de la tasca duta a terme al llarg dels darrers anys i posem damunt la taula idees i propostes per materialitzar en el futur, en cas de comptar amb la confiança dels ciutadans.
Com molts ja sabeu, no ha estat una legislatura fàcil a nivell municipal. Hi han suposat un llast negatiu, com no, la greu crisi econòmica que encara estam patint i que ha malmès sobretot el sector de la construcció i que, en conseqüència, ha suposat una davallada sense precedents dels ingressos de l’Ajuntament; el desgraciat succés de l’hotel Son Moll, dolorós i traumàtic per a bona part de la població; i encara un conjunt d’altres circumstàncies, algunes d’elles alienes a la voluntat dels actuals governants, que ha condicionat molt la tasca dels responsables de la gestió del municipi. I això no obstant, podem dir que en aquests quatre anys s’han endegat una sèrie d’importants actuacions, de les quals en volem destacar, a mode d’exemple, algunes de relacionades amb la tasca de govern del nostre regidor Mateu Garau. Entre aquestes podem citar totes les actuacions fetes en el Castell de Capdepera per tal de convertir-lo en un espai atractiu per als visitants i conegut arreu, o la remodelació del carrer del Port i les pluvials de Vilaroja, com a molt significatives.
Som plenament conscients que el nivell de confiança dels ciutadans cap a la classe política no passa precisament pels millors moments, en bona part com a conseqüència dels múltiples casos de corrupció ocorreguts al nostre país. Aquesta circumstància, unida a la difícil situació econòmica que pateixen moltes persones i les mateixes administracions, exigeix que els partits polítics actuem amb la màxima honestedat i transparència.
Des de PSM-Entesa de Capdepera i Cala Rajada, per tant, no volem vendre falses expectatives, ni prometrem allò que no estiguem segurs que podrem complir, com ara grans inversions i infraestructures, o abundants ajudes i subvencions... Els recursos són molt limitats i per tant s’hauran de marcar prioritats.
Allò que sí pot oferir PSM-Entesa és el que ve oferint des de fa anys: capacitat de feina, honradesa, coherència i mans netes. A nosaltres no se’ns coneix cap cas de corrupció ni cap actuació irregular, en cap de les administracions en què hem exercit tasques de responsabilitat. Sempre hem tengut molt clar que el món de la política té com a únic objectiu servir els ciutadans, adreçant els nostres esforços a millorar aquells coses que no ens agraden i, en conseqüència, mirant de fer més habitable i més humanitzat l’espai en què ens ha tocat viure. Els nostres representants estan de pas per la política, mai amb la intenció de perpetuar-se en el poder.
La nostra gent ha demostrat que està més que capacitada per governar i per fer-ho amb eficàcia, honestedat i lleialtat, sense personalismes i sense oferir espectacles innecessaris que tant de mal fan a la imatge de la classe política. Simplement, hem estat al servei del poble. Aquesta és la nostra targeta de presentació i el que podem oferir. Evidentment, tenim moltes propostes i idees per millorar Capdepera i Cala Rajada –que a continuació vos explicam–, per reactivar l’economia i crear riquesa, per estimular la participació ciutadana, per aconseguir unes festes autènticament populars, per treballar de cara a una mobilitat més sostenible, per promoure una joventut més compromesa i formada i, en definitiva, per avançar cap a un poble més habitable, humà i cohesionat socialment.
Com vos hem dit, no vos entabanarem amb falses promeses. A canvi, vos podem oferir un plus de feina i d’il·lusió i una dosi extraordinària de transparència i honestedat per dur a terme totes les propostes que farem. Creim, sincerament, que hem demostrat que podem assumir més responsabilitats de govern que no hem tengut fins ara i que podem fer bé qualsevol tasca que se’ns comani.
La llista de PSM-Entesa a les properes eleccions del mes de maig estarà formada per persones preparades i responsables, conscients dels moments difícils que vivim però plenes d’il·lusió. Abordam les properes eleccions amb ganes de canviar la dinàmica negativa de la vida pública, de regenerar la convivència política i social i, en definitiva, de fer un poble millor.
Més que mai, ens sentim preparats per governar i és per això que vos demanarem que ens concediu l’oportunitat de fer-ho.

[Editorial d'Estropeig, 17 (març 2011)]

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada