dimecres, 30 de març del 2011

Feina feta


Al llarg d’aquesta legislatura que ara acaba, el nostre regidor a l’Ajuntament de Capdepera, Mateu Garau, ha estat al capdavant de la regidoria de Manteniment i Obres, així com del Patronat del Castell. La feina duta a terme per Mateu, sempre discreta i efectiva, ha estat  molta. A continuació volem destacar, a mode d’exemple, algunes de les actuacions i iniciatives que s’han endegat, bé sota la seva direcció o bé amb la col·laboració del seu departament:    

Castell. S’ha fet molta feina per a convertir-lo en un espai atractiu per als visitants: nova senyalètica interior, activitats de dinamització, visites guiades, demostracions de falconeria, execució de projectes de rehabilitació, redacció d’un projecte per dur a terme excavacions arqueològiques per mitjà de camps de treball anuals, edició de material divulgatiu (quadern educatiu), creació d’una plana web, edició de tríptics de més qualitat, estadístiques de visitants, exposició permanent “El Castell de Capdepera, la defensa d’una illa”...

Carrer Port. Amb la seva reforma, ha passat a ser un carrer semipeatonal i amb voravies lliures de cotxes. Aquesta part del poble no només ha guanyat en estètica, sinó també amb seguretat per a veïns i vianants.

Pluvials Vila Roja. Una reivindicació de feia molts d’anys que finalment ha vist la llum.

Clavegueram i pluvials autovia Joan Carles I (del Syp al camp de futbol). Es tractava d’un projecte de l’any 2004 que l’anterior equip de govern havia deixat dins un calaix. Hi havia molts de pisos que no comptaven amb la pertinent connexió i no podien sol·licitar el final d’obra. 

Cal dir que per executar aquestes darrers tres projectes s’han gestionat subvencions sempre superiors al 60 % i cap d’ells ha costat més del que s’havia pressupostat inicialment. 

Mitjançant el Pla E s’ha dut a terme el canvi de les bombetes convencionals per bombetes de baix consum al 90 % del municipi, després d’haver realitzat una auditoria que va permetre saber quines accions s’havien d’endegar per tal de rebaixar el consum i estalviar doblers. 

També a través del Pla E s’ha construït un centre de mesura a Es Figueral que permetrà una important rebaixa del cost de l’electricitat de tot el complex (poliesportiu, piscina i camp de futbol) i s’ha deixat la instal·lació preparada per a la col·locació de plaques fotovoltaiques.

Es deixen redactats determinats projectes com la renovació de clavegueram al centre de Cala Rajada (zona Església, Plaça dels Mariners, etc) o la recollida de pluvials a la zona del carrer de les Monges i voltants. Aquestes dues actuacions són molt demandades  pels veïns i amb els projectes redactats, tan aviat com es disposi de subvenció, com ara el Pla E o altres, ja es podran sol·licitar de seguida, atès el poc temps que hi sol haver per a redactar-los.

També es deixa redactat el projecte de la segona fase del carrer des Port de Capdepera, d’un aparcament de dues plantes a can Patilla i de l’entrada del carrer Gómez Ulla.

Pel que fa a zones verdes i enjardinades, s’han augmentat les zones que ara es realitzen  periòdicament, com ara Canyamel, Passeig Marítim de Cala Rajada, darrere el Centre de Dia..., que abans estaven pràcticament abandonades. S’han recuperat i es fa el seu manteniment. En qualsevol cas, s’ha donat prioritat a les zones més turístiques.

S’han fet actuacions a nivell de jocs infantils com la reparació dels del Gran Sol, la reforma completa del parc del Poliesportiu o la instal·lació d’una petita zona de jocs a sa Font de sa Cala.

En el tema de manteniment de carrers, voreres i mobiliari urbà, tot i les mancances pressupostàries, s’ha intentat fer el màxim possible. Així, durant els mesos de temporada baixa, s’han executat obres de reparació de voreres, poda d’arbres o asfaltat de zones com les de ses Rotges, Castellet, Elionor Servera, voreres del carrer l’Agulla, zona Aumasa, carrer Almirall Cervera, zones de l’Autovia Joan Carles I...

S’ha implantat un sistema d’emergències a les pricipals estacions impulsores. Això ha permès, pràcticament, eliminar els vessaments d’aigües brutes a les platges, sobretot a Son Moll, que es venien succeïnt cada any. Cal dir que el vessament ocorregut a l’estiu de 2010 provenia de la depuradora que depèn d’Abaqua.

S’han intensificat els contactes amb el Departament de Carreteres del Consell de Mallorca, cosa que ha permès diverses actuacions a l’autovia Joan Carles I –a la sortida de l’IES–, la neteja de la zona d’esbarjo de can Roncero o la construcció de la paret seca del carrer que puja al far -just abans de l’hotel Cala Gat.

Neteja del Claper des Gegants. Fa temps que es reivindicava, però ningú feia res, i gràcies a les gestions realitzades amb el Departament de Patrimoni del Consell de Mallorca s’ha dut a terme la seva neteja.

S’està gestionant la rehabilitació de la torre de defensa del Cap Vermell a través del Ministeri de Foment i la Conselleria de Medi Ambient del Consell de Mallorca. 

Però, sobretot, la tasca d’en Mateu s’ha caracteritzat pel dia a dia, pels detalls i per treure el màxim profit dels recursos disponibles. En aquest sentit volem citar, com a significativa, una acció, no massa espectacular però profitosa i efectiva: arran del temporal de 2001 es varen haver de tallar els dos pins de l’Església de Capdepera, quedant els dos rabassers que oferien una mala imatge. Per a solucionar-ho, es varen recuperar dues jardineres que estaven oblidades al magatzem i s’hi varen sembrar dos garballons. Ara la imatge és una altra molt diferent. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada