dimarts, 15 de març del 2011

ÈTICA I FEINA PEL FUTUR DEL NOSTRE POBLE


La política i els polítics deuen passar per un dels pitjors moments, en l’actual etapa democràtica, pel que fa a la consideració social. Un prestigi mínim que, diguem-ho clarament, els mateixos protagonistes s’ha guanyat a pols, a força de prepotència, d’arrogància, d’allunyament de la realitat social, de manca de contacte amb els problemes, i ara, també, a força d’escàndols i corrupció. D’altra banda, els ciutadans, esperonats adesiara per alguns mitjans de comunicació d’una ètica més que discutible, tendim a banalitzar el fet polític i a tractar amb desafecte una esfera tan determinant per a les nostres vides.
S’apropen eleccions i els partits polítics, obligatòriament, haurem de comparèixer de nou davant l’opinió pública. Aquest sol fet, ateses les circumstàncies, ja és prou complicat, i si ho fas a partir de conviccions fermes i de principis ètics sòlids, encara més difícil resulta sortir a la plaça pública, tot sabent que no tots estan disposats a jugar amb les mateixes armes.
A hores d’ara, la societat mallorquina, i la de Capdepera en particular, ja té elements de judici suficients per saber en qui pot confiar. Tots aquests anys de democràcia han d’haver servit per alguna cosa. La gent ja toca saber quines són les sigles netes, quina és la gent que està en política amb voluntat de servei, quins són els polítics i quins són els partits que no han fallat mai i que han demostrat que, a la més mínima oportunitat que se’ls ha concedit, són capaços de conduir la vida pública pel camí del seny que aquesta terra necessita per llaurar un futur millor. Al mateix temps, els ciutadans toquen saber quines són les sigles, quines són les persones i quins són els partits que, sense escrúpols, han embrutat l’espai polític i se n’han aprofitat i, a sobre, han demostrat molt poca traça com a administradors, tudant sense miraments els recursos de tots.
Els mitjans de comunicació –fins i tot aquells més neutrals– jugaran un paper decisiu a favor del bipartidisme i per tant nosaltres partim amb un handicap que hem de salvar amb entusiasme i molta feina. Aspiram a ser una força decisiva, tant a Capdepera com a tot Mallorca, però no tenim ànsies de poder ni volem caure en pràctiques discutibles per a augmentar la nostra presència en els òrgans de govern. Som una força tranquil·la i assossegada, i el temps ja s’ha encarregat de demostrar que els radicals són els altres.
Volem ser el partit de tots, entesa aquesta pretensió com la de la gent que vol estar al costant de l’altra gent. No volem actuar “de polítics”, no volem fer cap representació, no necessitam impostar la veu en els nostres discursos ni “maquillar-nos” per millorar la nostra imatge. Som d’aquí, com els d’aquí, gent que vol dur a l’Ajuntament la veu dels d’aquí. No vendrà cap Rajoy ni cap Zapatero, a salvar-nos els mobles, en la nostra campanya. Si, quan arribi el moment, us demanam que confieu en nosaltres, haureu de saber que confiau en persones d’aquest poble, en una formació que, des de fa 35 anys, ha treballat ininterrompudament per aquesta terra.
En el poble, més o manco ens coneixem tots, i sabem el que ha fet o deixat de fer cadascú. Nosaltres hem fet, de la pràctica política, amb Mateu Garau al capdavant, un exercici permanent de proximitat, d’accessibilitat, de senzillesa, de feina callada, de constància, de lleialtat... Ens hem mogut sempre dins la línia del respecte cap a l’adversari, de l’educació i de les bones pràctiques que no sempre es donen en aquest àmbit. I tot això ho hem fet compatible amb una acció política imaginativa, impulsora d’iniciatives que han contribuït decisivament a divulgar una imatge del nostre municipi capaç d’atreure molts de visitants i de donar a conèixer uns valors que, fins ara, no s’havien sabut explotar degudament. I en aquesta línia volem continuar, per la línia de l’honradesa, de la coherència i de la dignitat.
No som uns salvapàtries, no tenim receptes màgiques ni fórmules magistrals, però tenim un gavadal d’il·lusió, fórmules alternatives per al desenvolupament econòmic i, per què no dir-ho, una preparació que consideram que ens capacita per governar aquest poble. Si vosaltres ho creis oportú, clar.

PSM-Entesa de Capdepera i Cala Rajada

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada